Θύμα της κρίσης η υποψηφιότητα της Ρώμης για τους Αγώνες του 2020

 Θύμα της οικονομικής κρίσης έπεσε η υποψηφιότητα της Ρώμης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι να ανακοινώνει ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει τα υπέρογκα έξοδα και αποσύρεται από τη διεκδίκηση.


"Καταλήξαμε ομόφωνα στο συμπέρασμα ότι θα ήταν ανεύθυνο από την πλευρά της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τους φόρους για να χρηματοδοτήσει το πρότζεκτ των Αγώνων στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα" δήλωσε ο Μόντι.
Και πρόσθεσε: "Η Ιταλία μπορεί και πρέπει να είναι φιλόδοξη. Η κυβέρνηση έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της στην ανάπτυξη αλλά αυτή τη στιγμή δεν πιστεύουμε ότι θα ήταν φρόνιμο να βάλουμε τη χώρα σε μια τέτοια διαδικασία και να ρισκάρουμε τα χρήματα του λαού".
Να σημειωθεί ότι το κόστος για τη διοργάνωση από τη Ρώμη των Αγώνων είχε εκτιμηθεί ότι θα φτάσει τα 12,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Μετά την εξέλιξη αυτή, οι πόλεις που θα παλέψουν για την ανάληψη της διοργάνωσης έμειναν πέντε. Η Μαδρίτη, το Τόκιο, η Κωνσταντινούπολη, η Ντόχα και το Μπακού.  

Πηγή:http://www.contra.gr