Υλικά
3 ώριμες ντομάτες σχετικά μεγάλες
3 χούφτες χυλοπίτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
κόκκινο και μαύρο πιπέρι
τυρί για τρίψιμο (πεκορίνο Αμφιλοχίας στην συγκεκριμένη περίπτωση)
μια καυτερή πιπεριά από την βεράντα (αν θέλουμε να την κάνουμε πιο πικάντικη)
Τρίβουμε τις ντομάτες μας στο multi μαζί με την καυτερή πιπεριά και ρίχνουμε το περιεχόμενο σε μικρή κατσαρόλα. Προσθέτουμε νερό ως τη μέση περίπου και 2 κουταλιές λάδι, το αλάτι και τα πιπέρια μας. Η φωτιά να είναι περίπου στη μέση.
Όταν βράσει, χαμηλώνουμε στο 1/6 περίπου και ρίχνουμε τις χυλοπίτες. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Όταν μαλακώσουν οι χυλοπίτες, χαμηλώνουμε στο 1 και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να μην σβολιάσει.
Σερβίρεται ζεστή. Καλή μας όρεξη!
http://laxanokitsos.blogspot.com