Amazon.co.uk – Καλά νέα για τους έλληνες καταναλωτές!

Δεν ξέρω αν το γνωρίζατε αλλά το αγγλικό υποκατάστημα του Amazon, στέλνει πλέον προϊόντα όλων των κατηγοριών στην Ελλάδα. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, μπορούσαμε να παραγγείλουμε μόνο βιβλία, CD/DVD, software και παιχνίδια.εκτός από πολύ ογκώδη προϊόντα, μπορώ πλέον να το παραγγείλω...
(εντάξει, προφανώς δεν πρόσθεσα όλα τα προϊόντα του Amazon, αλλά έκανα εκτενή δειγματοληψία)! Δεδομένης της τεράστιας ποικιλίας και των αρκετά χαμηλών τιμών του συγκεκριμένου πολυκαταστήματος, ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρονικών, ελληνικά μαγαζιά όπως το Πλαίσιο και το E-Shop αναμένεται να το φυσάνε και να μην κρυώνει.
Ενδεικτικά, ένα Asus eeePC 1101A κοστίζει €360 στο Amazon (τελική τιμή μαζί με τα μεταφορικά για Ελλάδα – £299 αρχική τιμή) ενώ στο E-shop κοστίζει €400.

  • Τα παραπάνω αφορούν το βρετανικό Amazon (www.amazon.co.uk), το οποίο έχει έδρα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και συνεπώς οι παραγγελίες δεν περνούν από τελωνείο και δεν έχουν επιπλέον έξοδα.
  • Τα παραπάνω αφορούν προϊόντα που πωλούνται και αποστέλλονται από το ίδιο το Amazon και όχι από συνεργαζόμενες επιχειρήσεις που πουλάνε μέσα από σελίδες του Amazon. Μπορείτε να δείτε αν ένα προϊόν αποστέλλεται από το Amazon ή από συνεργάτη στην σελίδα του προϊόντος. Αν είναι από το Amazon θα γράφει «Dispatched from and sold by Amazon.co.uk». Διαφορετικά θα γράφει κάτι σαν «Dispatched from and sold by Pixmania-UK». Στις σελίδες που ψάχνεις προϊόντα, μπορείς να ενεργοποιήσεις ένα φίλτρο ώστε να εμφανίζονται αποκλειστικά προϊόντα του ίδιου του Amazon και όχι των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων. Ενδεικτικά κάποιος που ενδιαφέρεται για την αγορά ενός επεξεργαστή Phenom 955 δεν μπορεί να παραγγείλει το προιόν στην σελίδαhttp://is.gd/3Z9wu γιατί, όπως μπορείτε να διαβάσετε, το πουλάει η συνεργαζόμενη επιχείρηση Ballicom. Αντίθετα, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να παραγγείλει το ίδιο προϊόν κανονικότατα από την σελίδα http://is.gd/3Z9Eo γιατί εκεί πωλείται απευθείας από το ίδιο το Amazon.